Skautský oddíl Senička (Pomněnky)

Jsme kluci a holky z vícero vesnic v okolí Litovle (Senička, Dubčany, Senice na Hané, Cholina, Cakov) a chodíme do skautského 18. oddílu Senička Pomněnky. Náš oddíl se dělí na celkem 4 skupiny o 6-8 dětech, tzv. družiny, ve kterých spolu trávíme většinu skautského času. Jsme členy Junáka – českého skauta, největší a nejznámější výchovné organizace pro děti a mládež v Česku.

Na schůzkách hrajeme hry, učíme se skautské dovednosti, často chodíme do lesa, který máme nedaleko. Pořádáme různé výpravy, na podzim víkendovku. Jezdíme na letní stanový tábor.

odkaz na oddílové stránky

Najdete nás v Seničce (budova staré školy) a v Cholině (klubovna na faře) – mapa

Minimální věk pro registraci nových členů je 6-7 let.

Něco z historie

Skautský oddíl „Pomněnky“ byl založen pro skupinu prvních 17 dívek v roce 1990 zásluhou senického kaplana, P. Františka Bůžka. Dnes je oddíl koedukovaný, tj. pracuje jak s chlapci, tak s děvčaty a jeho těžiště se přesunulo ze Senice na Hané do Seničky.

V roce 2017 jsme oddíl rozrostl o členy s farnosti Cholina (farního spolča). Aktuálně máme kolem 40 aktivních členů.

Kdo nás vede?

Vůdcem oddílu je od letního tábora 2020 Jan Skopal ze Seničky, který v této roli po pěti letech vystřídal Jiřího Sekaninu. Spolehlivým zástupcem vůdce oddílu je Metoděj Koupil.

Družinovky děvčat vedou Eliška Navrátilová, Ludmila Spurná, Kateřina Žampachová (mladší/světlušky) a Viktorie a Ester Krikelovi (skautky). Družinovky kluků vedou Petr Žampach (mladší/vlčata) a Jan Kučera a Vít Janeček (skauti).

Kdy se schází

po 17.00 (světlušky)

st 17.00 (Cholina – skauti, Senička – skautky)

pá 16.00 (vlčata)

Náš oddíl patří pod 8. středisko Vládi Tylšara  (odkaz na stránky) v Olomouci a programově se hlásí ke křesťanství. Snažíme se tedy nejen dodržovat skautský slib a skautské zákony, ale také poznávat a ctít nejvyšší Pravdu a Lásku v osobě Ježíše Krista. Většina členů oddílu jsou věřící křesťané (katolíci), ale jsme rádi, že mezi nás nacházejí cestu i kamarádi jinak věřící, nebo z rodin bez náboženského vyznání. Pro všechny, kterým jsou vlastní hodnoty skautingu, máme v oddíle dost místa. Však někdy přijďte a uvidíte.

Krátké video

výběr fotek z akcí